Szparagowe warsztaty kulinarne 30.05.2014

 

 

 

 

 

Dnia 30.05.2014 odbyły się pierwsze z dwóch zaplanowanych Szparagowych Warsztatów Kulinarnych. Uczestnicy przygotowali siedem potraw:

  1. Blanszowane szparagi z sosem holenderskim
  2. Krem z białych szparagów z bazyliowym pesto
  3. Ravioli z kozim serem i szparagowym veloute
  4. Krucha tarta z bekonem, parmezanem i szparagami
  5. Frittata ze szparagami i ziemniakami
  6. Curry ze szparagami
  7. Risotto ze szparagami i szynką dojrzewającą

W szkoleniu wzięli udział przedstawiciele lokalnych społeczności, koła gospodyń wiejskich i lokalni liderzy. Wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni i zasygnalizowali nam chęć udziału w przyszłości w tego typu warsztatach.

Komentarzy (0)

pozostało 500 znaków

Cancel or